
Beengedlek titeket a kulisszák mögé egy kicsit most így, Karácsony előtt. Elmesélem, hogyan nem született meg egy cikk heteken át, pedig meg kellett volna neki. A körülmények viszont ádázul összejátszottak ellene(m).
“Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik.” – tartja a mondás. Emiatt sok család asztalára kerül Márton napon, november 11-én libából készült étel. A mondás és népszokás valószínűleg onnan ered, hogy Márton napon zárták le az éves gazdasági munkákat, ilyenkor vette kezdetét a téli pihenő időszaka. Ilyenkor kóstolták meg az új bort, és ekkor vágták le először a tömött libákat.
Tovább
Néha úgy esik, hogy alkalomadtán beülünk egy-egy vendéglátóipari egységbe. Nem mindig rendelkezünk előzetes ismeretekkel ezekről a helyekről, vagy ha mégis, ezek nem feltétlenül esnek egybe a mi benyomásainkkal. Étterem és étterem között hatalmas a különbség, de jó, ha ezt nem a saját kárunkon kell megtapasztalnunk. Mi útra keltünk és megkóstoltuk, fogyasszátok az éttermekről íródott cikkeinket jó étvággyal.
Szeretem a sütőtököt, de legtöbbször marad belőle több-kevesebb. Hidegen már nem az igazi, így általában a mélyhűtőben köt ki az el nem fogyott mennyiség. Sok sütőtökös recept kívánja meg, hogy felhasználás előtt süsük meg a tököt, és a sült tök hozzáadásával készítsük el az ételünket. A lefagyasztott maradékokból könnyen és a sütési időt megspórolva készíthetjük ezeket az ételeket.
Tovább
Mi sok tésztás ételt eszünk, mert a tésztát nagyon sokféle módon lehet ízesíteni. A tésztaételek előnye, hogy bármikor 30 percen belül főtt ételt tudunk tenni a családi asztalra. Ez mai rohanó világban nem elhanyagolható előny. Nálunk szinte bármikor bevethető vacsora a sajtos, a mákos, a diós esetleg a grízes tészta. Ha kicsit több az időm, akkor hússal és zöldséggel összekeverve készül tésztás egytálételünk. A variációk tárháza végtelen, a fűszerekkel és a zöldségek variálásával elég sokféle lehetőség van.
Tovább
Mi nagyon szeretjük a pizzát, mindenki a saját ízlésére szokta elkészíteni a saját adagját. Így nincs vita abban, hogy ki mit eszik meg, és mit nem szeret rajta. Főleg hétvégenként készül nálunk. Eléggé munkaigényes és nem is olcsó, de családi szórakozásnak is beválik, mire elkészül nálunk a 4 nagy pizza. Jóval finomabb, mint amilyet bármelyik pizzaszállító cégtől ettünk eddig valaha. Igaz, ezzel több a teendőnk, nem csak a telefont kell felemelni.
Tovább