Pizza, ahogyan mi készítjük

Pizza paradicsommal

Mi nagyon szeretjük a pizzát, mindenki a saját ízlésére szokta elkészíteni a saját adagját. Így nincs vita abban, hogy ki mit eszik meg, és mit nem szeret rajta.  Főleg hétvégenként készül nálunk. Eléggé munkaigényes és nem is olcsó, de családi szórakozásnak is beválik, mire elkészül nálunk a 4 nagy pizza. Jóval finomabb, mint amilyet bármelyik pizzaszállító cégtől ettünk eddig valaha. Igaz, ezzel több a teendőnk, nem csak a telefont kell felemelni.
Tovább

A természet ereje 20. – Szilva

Szilva

A szilva Magyarországon honos, sokfelé termesztett gyümölcs. Nagyon sok fajtája ismert, és termesztett a kiskertekben. A szilvafa kora tavasszal, márciusban, áprilisban hozza fehér vagy halvány rózsaszín virágait. Termése júliustól szeptemberig érik be. A nyáron érő, gömbölyű szilvákat ringlónak nevezzük, ezek édesek és lédúsak, ezeket főként frissen fogyasztjuk. Ősszel érnek a tömörebb, kevésbé lédús, hosszúkás alakú szilvák, ezek alkalmasabbak lekvár vagy aszalt gyümölcs készítésére.
Tovább

Kalandozásaim a paleo világában 7. -Gyors süti

Tulajdonképpen megvagyok süti és egyéb nasik nélkül, van most bőven gyümölcs, az meg édes íz tekintetében amúgy is felülmúlhatatlan -gondoljunk csak a szőlőre, barackra, dinnyére, mmmm! De néha azért csak jólesne egy kis süti, hát nem? De.

Tovább

Tojásos paprika

Tojásos paprika

Nyáron reggelire vagy vacsorára gyakran készítek tojásos paprikát, mert gyorsan elkészül, finom, könnyű, de laktató étel. Gyerekkoromban a balatoni nyaralásokon édesapám gyakran készítette nekünk reggelire. Érdekes, anyukám volt az, aki főzött, aput ritkán láttuk főzni, de ez az étel úgy maradt meg bennem, hogy csak ő készítette. Nem emlékszem olyan alkalomra, hogy másképp lett volna.
Tovább

Kalandozásaim a paleo világában 6. – Gyakori kérdések

Amióta a paleo világában kalandozom, és ez mások számára is szembetűnővé vált, azóta standard módon gyakori kérdések merülnek fel. Nagyjából mindenki ugyanazt akarja tudni, mint amit én is kérdeztem attól az illetőtől, akinek a hatására belefogtam a paleo étrendbe: Mi a titkod?

Tovább

Nyárson sült húsok, zöldségek

Nyárs készre sütve

Könnyű, gyors nyári vacsoránk lehet a nyárson sült hús és zöldség. Ha van kertünk és grillsütőnk, akkor kellemes hétvégi programmá válhat a sütögetés, de ha nincs, akkor sem kell lemondanunk erről a finomságról. A nyársainkat egyszerűen a sütőben is megsüthetjük.

Konkrét receptet írni nagyon nehéz. Mi csirkehúst, bacon szalonnát, zöldségeket, cukkinit, hagymát, gombát és a gyerekeknek virslit szoktunk legtöbbször a nyársakra húzni.
Tovább

Kalandozásaim a paleo világában 4. -A maglisztek

A paleo előtt a maglisztek számomra ismeretlen részét képezték a gasztronómiának. Nem találkoztam velük, és nem is használtam ezeket. Na nem csoda, egyrészt átlagos boltokban, de még hiperekben sem kaphatóak, másrészt cseppet sem olcsóak. De amikor belevágtam a paleóba, akkor vettem párat, kis kiszerelésben, kipróbálásra. Kosaramba került: gesztenyeliszt, mandulaliszt, tökmagliszt, szezámmagliszt.

Tovább