Brokkolis szendvicskrém

Brokkolis szendvicskrém

Mint előzőleg írtam, elkezdtem kísérletezni szendvicskrémekkel, hogy kicsit változatosabbá tegyem a családunk étkezéseit. Próbálkozásaim nem mindegyike aratott osztatlan sikert, készült néhány “megesszük, de soha többé nem szeretnénk ilyet enni” szendvicskrém is. Szerencsére akadt olyan is, amit már több alkalommal készítettem, és szívesen esszük kenyéren. Ilyen lett a brokkolis szendvicskrémem is.
Tovább

Gluténmentes barackos süti

Ilyen melegben elég gyorsan romlanak a gyümölcsök is, így ami nem fogy el 1-2 napon belül, az már nem olyan gusztusos, a gyerekeknek nem kedves. Mit lehet tenni velük? Legyen turmix, fagyi vagy süti belőle. Ma olyan süti sült nálam, ami nagyrészt barackos, egy kicsi szilvával társítva.

Tovább

Megkóstoltuk – Rozmaring étterem, Noszvaj

Az a jó a nyárban, hogy az ember bátrabban vág neki az ismeretlennek. Megyünk, aztán majd csak lesz valami. Pont így jutottunk el Noszvajon a Rozmaring étterem teraszára -semmit nem tudtunk róla, nem volt tervben, egyszerűen csak itt lyukadtunk ki. De milyen jól tettük!

Tovább

Földieper csokoládéba mártva

Eper csokoládéba mártva

Itt a földieper szezonja, tele vannak vele a boltok, piacok. A földieper elég rövid ideig terem, és kevés ideig tartható el. A családunkban mindenki nagyon szereti, így amikor érik a szabadföldi, hazánkban termett eper, akkor sokszor kerül gyümölcsként az asztalunkra. Mostanában rendszeresen van itthon. Tudtad, hogy az eper jelentős mennyiségű vasat is tartalmaz? A Természet ereje sorozatunkban tavaly áprilisban már írtunk a földieperről.

Tovább

Bajtársaink a konyhában – Zománcozott pulykasütő

Van egy szép, hatalmas edényem, amit nagyon szeretek. Akkora, hogy akár egy időben tudom benne megsütni a húst és a köretet. Sok néven emlegetik a kereskedelemben, kacsa-, liba- és pulykasütőnek is nevezik. Szeretem az olyan konyhai eszközöket, amelyeket sokat tudok használni, és nem csak évente néhányszor kerül elő.
Tovább

Szilveszteri malacsült

Szilveszteri Malacsült

A népi hagyomány szerint szilveszterkor malachúst kell enni, mert a malac kitúrja a jó szerencsénket. Ha szerencsések szeretnénk lenni az új évben, akkor a szárnyasok fogyasztását viszont kerülni kell, mert azok viszont elkaparhatják a szerencsénket. Egy átlagos család asztalára ritkán kerül egészben sült malac, de készülhet nagyon ízletes malacsült egy darab bőrös malachúsból is. Mi többnyire egy jókora bőrös malachúst veszünk a szilveszteri malacsültünkhöz. Tovább