Töltött pulykamell-filé – Air Fryer-ben sütve

Töltött pulykamell-filé

Nagyon szeretjük a töltött húsokat, de nem lehet mindig töltött dagadót enni. Főleg, hogy abból keveset készíteni esélytelen vállalkozás. Karácsony előtt kaptam egy Nők Lapja Konyha újságot ajándékba (Hálás köszönet érte!), abban akadtam egy töltött karaj receptre. Ez inspirált, hogy elkészítsem saját töltött hús verziómat.

Tovább

Sütőben sült sertéscomb

Sütőben sült sertéscomb

A boltok felvágottas pultjaiban egyre inkább nem találtunk minőségben megfelelő szendvicsbe valót. Nálunk a szendvicseknek szinte elmaradhatatlan része valamilyen húskészítmény. Sajnos, odáig jutott a helyzet, hogy a legtöbb bolti felvágott már egészségügyi panaszokat is okoz a családunkban. Feltehetően valamely adalékanyag vált ki kereszt-allergiás reakciókat. Emiatt közel másfél éve azt az utat választottuk, hogy mi készítünk el különféle húsokat, amelyeket adalékanyagoktól mentes felvágottként fogyaszthatunk. Tovább

10 perces lazac

Mint az esetek többségében, ma is az volt az ebédnél a cél, hogy gyorsan elkészíthető, finom és egészséges legyen. Mindössze annyi volt ma az előnyöm, hogy nem kellett a teljes család ízlését figyelembe vennem, mert csak magamnak főztem. Így lett 10 perc alatt ízletes sült lazac.

Tovább

Fokhagymás sült velő

Mostanában minden médium attól hangos, hogy a (sertés)hús fogyasztása húdenagyonkáros, akár még rákot is okozhat. Én ebben nem hiszek, szóval továbbra is elkötelezett híve maradok mindenféle színhúsnak és belsőségnek. Ennek fényében most egy gyors, egyszerű receptet hoztam nektek, ami disznóvelőből készült, és szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon. A malac agya krémes, ízletes, nem igényel nagy faxnit, ráadásul nem is különösebben drága. A velő finom és punktum.

Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek 🙂

Tovább