Nászajándék

Május utolsó hétvégéjén lagzira voltunk hivatalosak, a szokásos nászajándékon kívül szerettük volna az ifjú párt egy személyes ajándékkal is meglepni. Amikor megkaptuk a meghívónkat, rögtön megtetszett az egyik motívum rajta, adta magát, hogy az ajándékunkat is ez díszítse.

Nászajándék mintaNéhány napi gondolkodás után a keresztszemes hímzés mellett döntöttünk. Egy dobozt szerettünk volna díszíteni vele, amelyben a közös, apró emlékeit gyűjtheti az ifjú pár. Hiába látok az Interneten szebbnél szebb megoldásokat, nekem nem sikerült olyan méretű dobozt találnom, amelyre szépen rá tudtam volna tenni a hímzést. Utolsó napokig kísérleteztünk, hátha sikerrel járunk.

Aki követi az instagram profilomat, az már láthatta május közepén, hogy valami készül nálunk. Addigra sikerült elkészíteni a mintánkat, és beszerezni a fonalakat.

Fonalak

Az ajándék elkészítése igazi csapatmunka volt, a legidősebb lányom vállalta a legnehezebb részét a feladatnak, ő készítette el a közel 3000 keresztszemből álló hímzést. Napi több órát hímzett munka után, és 30 óra alatt készült el a képpel.

Keresztszemes hímzésről sokan azt gondolják, hogy egyszerű és könnyű munka. Tulajdonképpen igazuk is lehet addig, amíg nem napi 4-5 órát szeretne valaki hímezni. Ennyi idő alatt a hímzéstől az embernek már igencsak megfájdul a könyöke és a csuklója.Kész hímzés és meghívó

A sok sikertelen próbálkozás után elővettük a “B” tervünket, egy képkeretbe került a hímzésünk, hogy igazi nászajándékká léphessen elő.

Nászajándék

Nagyon sok boldogságot kívánunk nektek Gina és Gergő!

 

 

 

2 hozzászólás a(z) “Nászajándék” bejegyzéshez

    • Köszi :), azért messze nem vagyunk ott még mint ahol te és látod nem sikerült a terv hogy dobozra kerüljön sajnos :(. Majd a következő, addig úgyse nyugszok amíg nem sikerül dobozra szépen rátenni a hímzést.

Hozzászólások lezárva.